Les dette før du bygger ny garasje

Hvor komplisert og tidkrevende er det egentlig å sette opp ny garasje? Og hvor mye koster det å få jobben gjort? Dette må du tenke gjennom før du gyver løs på jobben med ny garasje eller garasjeport.

Les også: «5 tips til ny ytterdør»

Det er lurt å kartlegge behovene du har godt før du velger deg ny garasje. Rett valg innen både garasje og garasjeport kan faktisk utvide bruksverdien på garasjen din en god del.

Garasje i ferdig byggesett

Hvor mange biler skal inn, hva skal du oppbevare, skal du ha plass til litt verktøy, eller har du eller noen andre i huset andre spesielle interesser som garasjen skal brukes til? Enten du liker å skru, smøre ski eller spille bordtennis – finnes det en garasje som passer for deg. Du får i dag garasjer ferdig i byggesett, slik at du etter å ha lagt sålen omtrent bare trenger å følge bruksanvisningen!

Gausdal Landhandleri har en rekke garasjer i ferdig byggesett å velge mellom, fra en enkel garasje for én bil og lagringsplass, til varianter med overbygg og god plass to biler. Alle garasjene kommer med stålport og portåpner. Når grunnmuren er på plass, tar en enkel garasje omtrent 14 dager å sette opp for én mann. Er dere to går det rundt en uke på jobben.

Rød garasje

GAUSDAL

Gausdal er en garasje for deg som trenger plass til to biler, samt stor lagringsplass. Andre etasje brukes som lagringsplass.
Se i butikk →

Gjør alt selv, litt selv – eller la andre gjøre jobben

Det er en god jobb å sette opp en garasje selv fra grunnmur til møne – en jobb som krever sitt, både av tid, verktøy og kunnskap. Ta gjerne en tur innom Gausdal Landhandleri om du er usikker på hvordan du skal gripe an jobben, vil ha litt hjelp til prosjektering, tips til utførelse eller assistanse fra lokale håndverkere.

Vi hjelper deg videre og sørger for at alt er på plass så du får satt opp en flott garasje på en skikkelig måte.

Garasje for mer enn bilparkering

Mange av oss har behov for en flerbruksgarasje. Om du vil bruke garasjen til mer enn bare som et slags bilfutteral, er det lurt å tenke gjennom særlig to ting – lys og isolasjonsevne. En garasjeport med vinduer gir mer lys, men til gjengjeld vil den isolere noe dårligere. Dessuten vil du i her i Norden ofte ha garasjeporten åpen når kveldene er lyse. Og – når det er kaldt og du vil ha porten igjen, er det ofte mørkt likevel. Derfor ønsker mange seg en garasjeport uten vinduer og med god isolasjonsevne. Garasjeportene som passer for norske forhold har lav U-verdi som indikerer høy isolasjonsevne og forhindrer at du fyrer for kråka.

FOTO: GAUSDAL LANDHANDLERI

Bestandig port med miljøvennlig isolasjon

Mange velger i dag en garasjeport i stål. På den måten begrenser du vedlikeholdet til å handle om å smøre de bevegelige delene fra tid til annen. For å sikre deg med tanke på vedlikeholdet er det lurt å se etter en stålport hvor alle elementer er galvanisert og overflatebehandlet.

Greit er det også at isolasjonen er uten CFC, HCFC, HFC og andre miljøskadelige stoffer. Isolasjon som har en naturlig motstandsdyktighet mot vann og brann er også en fordel. Sjekk i tillegg hvor mange års garanti garasjeporten leveres med.

Monter garasjeporten selv eller få det gjort

Gausdal Landhandleri har et utvalg garasjeporter i standardstørrelser som står seg godt, uansett arkitektur og stil på hus og garasje. Om du har spesielle ønsker, får du på Gausdal Landhandleri også porter i andre størrelser eller andre farger på bestilling. Ønsker du å montere garasjeporten selv,, hjelper vi gjerne med råd, tips og rett verktøy.

Om ikke selve monteringsjobben frister, velger du heller pakkeprisen med garasjeporten ferdig montert. Da har du også noen å kontakte om noen problemer skulle oppstå.


ILLUSTRASJONSFOTO: GAUSDAL LANDHANDLERI

Hvit garasje

SVINGVOLL

Svingvoll er en praktisk og komplett garasje for deg som ønsker en plass til en bil og rikelig med lagringsplass.
Se i butikk →

Pin It on Pinterest