Les dette FØR du bygger ny garderobe

Du står der med en flunkende ny skapløsning, og oppdager at den slett ikke passer til det som skal oppbevares…

Klær som slåss om plassen, fritidsutstyr som ramler ut av hyllene og rengjøringsmidler som blir stående litt vilkårlig rundt omkring i boligen. Mange hverdagssituasjoner blir så frustrerende at du til slutt spontant plukker med deg nye hylleløsninger i butikken – i håp om at disse skal løse floken i en fei.

Les også: «Sett farge på hjemmet»

Det er imidlertid gode grunner til å dempe impulsene, og heller bruke frustrasjonen til å best mulig planlegge den optimale oppbevaringen. Du vet hvor skoen trykker (eller klærne faller ut), og innsikt i den nåværende situasjonen gir deg et godt utgangspunkt for en ordentlig forbedring.

Ved å starte i riktig rekkefølge, får du skreddersydd skapinnredningen til dine behov. Her er det du må tenke på før du velger oppbevaringssystem.

Med tegneprogrammet Langlo Designer kan du tegne og bestille din skyvedørsgarderobe fra din PC.
(Programmet krever Windows)

Avstandsmåler

AVSTANDSMÅLER

Kompakt og hendig laseravstandsmåler fra Makita.
Se i butikk →

Planlegg garderoben

Begynn med å få oversikt over hva som skal oppbevares og hvordan dette gjøres best. Har du for eksempel penkjoler eller dresser som i dag ligger sammenrullet og må strykes før bruk? Da bør plass til å henge dem ordentlig opp stå på ønskelisten.

Garderobe

Utnytt høyden – og få plass til alle skoene!

Dersom du elsker friluftsliv, og har telt, sekker og andre omfangsrike gjenstander i boden, er det smart å vurdere flere hyller. Tenk hvor høyt oppe på veggen det kan være hyller, og sørg for at det er nok luft mellom hver hylle til det du skal oppbevare.

Har du småting i garasjen som fort blir borte for deg, kan en seksjon med små, merkede skuffer gjøre at flere leteaksjoner kan avblåses.

Vær realistisk

Mange drømmer om en walk in-garderobe, men de færreste har plass til dette. Er det én vegg på soverommet som skal romme hele garderoben? Skal det være både sportsutstyr, tørkerull-pakker og vaskemidler i samme kott? Det gjelder å gjøre det beste ut av plassen du har tilgjengelig.

Bruk oversikten du har satt opp over det som skal lagres, og plott inn hva som skal oppbevares hvor. Det er lurt å bruke blyant og papir, og tegne ulike løsninger. Send gjerne tegningene inn til Gausdal Landhandleri eller kom innom din lokale avdeling – så får du hjelp til å skreddersy en løsning basert på dine ønsker og behov.

Beinharde prioriteringer

Tenk på hva som må være lett tilgjengelig, og hva som hentes frem mer sjeldent. Du lever fint med at julepynt står på den øverste hyllen oppunder taket. Vurder ekstra dype hyller der gjenstander som ikke er i daglig bruk kan stå bak ting du bruker jevnlig.

Elfa barneromshylle

Lag løsninger som gjør det enkelt for barna å rydde selv!

Sist, men ikke minst: skal alt du oppbevarer i dag, være med videre i det nye oppbevaringssystemet? Dette er en gyllen mulighet til å gå gjennom eiendelene dine og eventuelt fjerne en del ting.

Fordel gjerne gjenstandene i tre grupper: Det som skal være med videre; det som kan gis bort; og klær, utstyr eller annet som du helst vil ha med videre, men som trenger reparasjon. Nå har du mulighet til endelig å få fikset disse! Ikke bare er det mer miljøvennlig å reparere enn å kjøpe nytt, mer økonomisk er det også. Og dermed kan du legge enda mer penger på din nye oppbevaringsløsning!


ALLE FOTO: ELFA OG LANGLO

Snekkerhammer

SNEKKERHAMMER

Snekkerhammer fra TengTools med rundt slag og åttekantet slaghals.
Se i butikk →

Pin It on Pinterest